O nama

U tvornici Koestlin više od 100 godina proizvode se keksi, čajna peciva, vafli, trajna slana peciva (štapići i pereci) te ekstrudirani proizvodi tipa flips.

Proizvodnja se odvija na deset proizvodnih linija u pet proizvodnih procesa instaliranog kapaciteta 25.000 tona na godinu, ostvarivog radom u tri smjene.

Danas Koestlin zauzima prvo mjesto u izvozu keksa i srodnih proizvoda, vafla na području EX YU i ostalih zemalja, dok u Hrvatskoj zauzima prvo mjesto u prodaji keksa, a drugo u prodaji vafla. Koestlin 60% ukupne proizvodnje plasira na strana tržišta, osobito u Bosnu i Hercegovinu, Poljsku, Sloveniju, SAD, Švedsku, Slovačku, Češku, Rusiju, Srbiju, Hong Kong, Izrael, Jordan, Australiju, UAE, Austriju, Italiju i Crnu Goru.

Više od 40 proizvoda u 80 pakiranja

U Hrvatskoj Koestlin posluje sa svim renomiranim trgovačkom tvrtkama, bilježeći kontinuirani rast realizacije. Prateći trendove na europskom tržištu u suradnji s određenim trgovačkim partnerima Koestlin je ušao u proizvodnju proizvoda pod robnom markom (private label).

Obogaćujući tradiciju novim spoznajama, istovremeno razvijajući modernu tehnologiju danas se Koestlin može pohvaliti sa četrdeset proizvoda u oko osamdeset različitih pakiranja.

Šampion kvalitete

Speculaas i Rum kocke

Zlatna medalja

Karat, Cappuccino i Java

Koestlinova osobitost prepoznata je i nagrađena mnogim nagradama od kojih posebno treba izdvojiti dvije velike zlatne medalje za stalnost kvalitete za lider proizvode Karat i Cappuccino, te medalju Šampion kvalitete za Speculaas koji je prvi proizvod u Hrvatskoj iz brašneno konditorskog programa nosioc tog laskavog priznanja.

Koestlinovi proizvodi nagrađeni su i 2002. i to vafel Java – zlatna medalja kvalitete i Rum kocke – Šampion kvalitete. Važno je napomenuti da je Koestlin jedini proizvođač u konditorskoj industriji koji je drugu godinu za redom vlasnik priznanja Šampiona kvalitete.

Recepture stare više od 30 godina, rekordi prodaje

Posebno treba izdvojili i Paris grupu koja se proizvodi po originalnoj i jedinstvenoj Koestlin recepturi staroj više od trideset godina. Apsolutni lider među našim proizvodima je Piknik, keks četrdesetogodišnje tradicije, koji u novoj ambalaži osvaja sve više kupaca te ruši rekorde u prodaji.

U posljednjih nekoliko godina su instalirane četiri nove tehnološke linije: sendviča (Austrijskog proizvođača Hecrona-Haas), dvije linije slanih štapića i pereca poznate svjetske marke Werner & Pfleider , te ekstrudiranih proizvoda – flipsa renomirane svjetske marke Schaf. Osim toga instalirano je 15 automatskih linija za pakiranje proizvoda tipa horizontalnih i okomitih flow- pack pakerica na kojima dobivamo pakiranje proizvoda u trendu s najpoznatijim svjetskim markama.

Kontinuirani razvoj proizvoda i tehnologije

Koestlin ubrzano radi na razvoju proizvoda i tehnologije. Uvođenjem novih proizvoda te razvojem i poboljšanjem kvalitete postojećih, redizajnom ambalaže slijedi zahtjeve tržišta i potrošača što mu je oduvijek glavni moto poslovanja.

O razvoju Koestlina kao i dobro poznatoj kvaliteti Koestlinovih proizvoda vodi računa stručni tim inženjera, tehničara koji su posvećeni održavanju tradicije i uvođenju novih tehnoloških rješenja kao i praćenju najrazvijenijih dostignuća struke i prakse.

Koestlin tvornica keksa i vafla danas zapošljava oko 470 radnika. Osobito se vodi računa o kvaliteti radne snage, tako da u proizvodnom procesu radi stručna radna snaga školovana u okviru Konditorske škole u Bjelovaru, a kontinuiranim edukacijama usavršavana u pogonu Koestlina na tradiciji stogodišnjeg iskustva i najmodernijih dostignuća struke i tehnike.

Misija i vizija

Misija

Koestlin proizvodnjom visokokvalitetnih i moderno dizajniranih proizvoda ima zadatak osvajanje povjerenja i zadovoljavanje potreba potrošača uz ostvarivanje profita, osiguranja potreba radnika i učvršćivanja pozicije kao jedne od vodećih kompanija sa 100 godina tradicije i kvalitete. Koestlin treba zadovoljiti potrebu čovjeka za zdravstveno ispravnom hranom, te poboljšati kvalitetu života svakog pojedinca i društva u cjelini.

Vizija

Koestlin je uspješna tvrtka sa više od 100 godina tradicije, koja će svojim poslovnim rezultatima težiti zadržati jedno od vodećih mjesta na hrvatskom tržištu u konditorskoj industriji i zadržati prvo mjesto u proizvodnji brašneno konditorskih proizvoda. To znači proizvodnja prepoznatljivih, a i novih visokokvalitetnih proizvoda, koji će kvalitetom i cijenom zadovoljiti potrebe potrošača, ostvariti profit i osigurati potrebe zaposlenika i vlasnika. U susjednim zemljama u kojima smo dosta dobro plasirani nastojat ćemo zadržati postojeće pozicije. Unatoč sve većoj konkurenciji povećanje proizvodnje ostvarit ćemo izlaskom na nova tržišta kako EU, tako i Dalekog Istoka, Amerike, Rusije.